Tilbake til naturen


Hjem > Informasjon > Aktiviteter


Garantert snø!
Om vinteren er Vingelen et av de mest snøsikre stedene i Sør-Norge. I et normalår kan du gå på ski rett utenfor hytteveggen fra november til mai. Løypemaskina kjører ukentlig løyper på begge sider av bygda.

Mot Hogna 4 des 07.jpg
Her stemningsbilde fra jula 2007, tatt på vei fra skihytta mot Langfjellshogna


Mange fiskemuligheter!
Glomma, en av norges beste fiskeelver ligger bare ca. 5 km sør for bygda. I tillegg finnes det mange fine ørretvann innover fjellet - også nærme veien. Rett ved hyttegrenda ligger det to ørretvann. Isfiske er tillatt i alle vann der det selges fiskekort. Det finnes også utleiehytter lengre inn på fjellet der man kan leie både båt og garn.


Særdeles gode og varierte jaktmuligheter!
Jakt er veldig populært og etterspurt i området.
Rypejakta i Vingelen er normal veldig god og reinsjakta her er den beste i Nord-Europa. Forolhogna-stammen er den meste produktive og har de høyeste vektene i hele Norge. I tillegg er det selvfølgelig muligheter for jakt på hjort og elg.

DSC_0004.JPG
Med flink jakthund og treffsikker jeger kan fangsten bli bra

Storbukk 2.jpg
Storbukk, Forolhogna. Foto Jøran Nygård


Varierte sommeraktiviteter!
Om sommeren er fotturer, sykkelturer og kanskje turer til hest en fin aktivitet i det bølgende terrenget rundt bygda og innover mot Forolhogna. Nesten 100 km med seterveier strekker seg innover fjellet. Innover disse så vil du garantert treffe på mye sau og storfe på utmarksbeite. I Vingelen er seterkulturen fremdeles lys levende. Bygda har mer enn 30 aktive seterbruk om sommeren og flere av disse tilbyr matservering, overnatting og muligheter for å ta del i stell av dyr. Hvis man skulle ønske å jobbe som budeie en sommer så skulle vel det også la seg ordne...

Forolhogna 4 juli 06.jpg

Forolhogna med sine 1332 m.o.h.